Trainingen

De SVT verzorgt van september tot maart zaal- en buitentrainingen specifiek gericht op de wintersport, gegeven door gekwalificeerde ski-fit-trainers.

Zaaltrainingen

De zaaltrainingen richten zich op het versterken van de ‘skispieren’, het verbeteren van balans en coördinatie en vergroten van het uithoudingsvermogen. Onmisbaar voor een optimale wintersportvakantie.

De zaaltrainingen (21 keer) worden op doordeweekse avonden gegeven in zalen in Enschede, Hengelo, Almelo en Borne.
Overzicht trainingsdata

Buitentrainingen

De buitentrainingen (21 keer) zijn divers en worden mede gewaardeerd vanwege het met elkaar actief zijn in twee unieke Twentse natuurgebieden – afwisselend het ‘Landgoed Twickel’ nabij Delden en ‘Het Lutterzand’ bij De Lutte. Op zondagochtend om 10 uur starten zes verschillende trainingsgroepen; ieder met een eigen trainingskarakter en -intensiteit.

  • Een intensieve loopgroep die flink loopt, intervaltraining en enkele spier-, balans- en coördinatieoefeningen verricht.
  • Een energieke loopgroep die het hardlopen en de spier-, balans- en coördinatieoefeningen gelijkelijk verdeelt.
  • Een kalme loopgroep die rustig stukjes hardloopt en dat afwisselt met veel oefeningen.
  • Daarnaast starten er nog drie niveaus Nordic walking-groepen, te weten ‘intensief’, ‘energiek’ en ‘kalm’. Bij alle niveaus staan ook specifieke ski-oefeningen op het programma.

Het is prettig om te kunnen wisselen tussen de verschillende buitengroepen als je eens wat anders wilt proberen of misschien even niet anders kunt. Dat is uiteraard geen probleem.
Overzicht trainingsdata